
Trädens historia är vår historia och rötterna är våra rötter, säger Marcelo Ortegas, familjefadern.
Deortegas ekologiska extra jungfruolivoljor är färska, delikata och födda från en blandning av idéer och drömmar, hårt arbete och en djup uppskattning för landet och dess produkter.
Familjen Deortegas har varit bönder i många generationer och har under de senaste 30 åren odlat ekologiska oliver på ett traditionellt icke-intensivt sätt. För över 10 år sedan grundade vi vår egen olivoljefabrik och genom det har vi upptäckt olivernas djupare essens, säger Rafaela.

2008 grundade Marcelo och Rafaela Ortega sin egen oljekvarn, med målet att producera högkvalitativ, utsökt ekologisk extra jungfruolja, odla och producera den på traditionellt sätt, med respekt för naturen så mycket som möjligt.
Vi är den andra generationen som brinner mycket för att odla och producera oljor. Vi har sett träd växa sedan barndomen och vi vill ta hand om att ge träd. Trädens historia är ett med vår historia, säger familjens döttrar Marta och Laura.
På 170 hektar traditionellt odlad ekologisk mark tar familjen hand om 33 000 olivträd i alla åldrar. De tre områdena (två icke-bevattnade och ett bevattnat) är alla planterade i ett traditionellt icke-intensivt mönster på 8x7 meter.
I detta sol- och medelhavsklimat odlas fem ojämförliga sorter; Frukter Arbequina , Picual, Cornicabra, Hojiblanca och Frantoio.