Blogg — Picual

Deortegas luomutila

Hälsningar från Murcia, Spanien, Deortegas Organic Farm

Den ekologiska gården Deortegas i Murcia, Spanien, har producerat världens bästa extra jungfruliga ekologiska olivolja för tredje generationen.

Läs mer


Picual niittää mainetta!

Picual vinner berömmelse!

Smaragdgrön fräsch, ren och aromatisk kallpressad olivolja från olivsorten PICUAL . Smaken avslöjar inslag av tomat, grönt äpple, örter, mandelbark, fikonträd och nyklippt gräs. Denna olja är rik på naturliga fettsyror, hög på polyfenoler och rik på vitamin E. Bra oxidationsbeständighet vilket gör den extra hälsosam och en egenskap som också ökar hållbarheten på livsmedel. Medium intensitet Lätt explosiv i munnen, mycket balanserad Särskilt lämplig för stekning och all slags matlagning, som tillbehör och som bas för såser Väl lämpad för förvaring av mat Picual skördar berömmelse varje år och många gånger om! Sedan 2009, över 30 internationella utmärkelser. Picual...

Läs mer


Perhe Ortegas

Familjen Ortegas

Trädens historia är vår historia och rötterna är våra rötter, säger Marcelo Ortegas, familjefadern. Deortegas ekologiska extra jungfruolivoljor är färska, delikata och födda från en blandning av idéer och drömmar, hårt arbete och en djup uppskattning för landet och dess produkter. Familjen Deortegas har varit bönder i många generationer och har under de senaste 30 åren odlat ekologiska oliver på ett traditionellt icke-intensivt sätt. För över 10 år sedan grundade vi vår egen olivoljefabrik och genom det har vi upptäckt olivernas djupare essens, säger Rafaela. 2008 grundade Marcelo och Rafaela Ortega sin egen oljekvarn, med målet att producera högkvalitativ, utsökt...

Läs mer