Blogg — tarina
En produktfamiljs resa från beundran till butikshyllor!
Upptäckt! Vi letar ständigt efter nya produkter för gourmetgodis. Så vi var i Spanien i höstas på studie- och inköpsresa. Samtidigt som vi lärde känna våra befintliga partners produktionsmetoder och fabriker bättre, vandrade vi runt i butiker och små butiker med öppna ögon. Vi båda älskar tonfisk i alla dess former. Så det var oundvikligt att när vi tittade på butikshyllorna skulle vi hitta Ortiz-produkter. De stack verkligen ut från resten med sin ursnygga förpackning ensam och även med själva tonfiskfiléerna väl synliga. Från butiken till hemmet, till provsmakning och jobbet var gjort! Detta måste föras till Finland! Ortiz-produkter fängslade...
Vår historia -gourmet-herkut.fi
Gourmet-Herkut Helsinki är ett litet och passionerat familjeföretag, med rötter tillbaka till 1991. Vi importerar själva noggrant utvalda gourmetdelikatesser och letar ständigt efter nya unika produkter – sådana som ännu inte finns i Finland. Våra omfattande och effektiva relationer över hela Europa – särskilt i Spanien, Tyskland och Belgien – har gjort det möjligt för oss att bygga direkta och pålitliga kontakter med bönder, producenter och passionerade hantverksleverantörer. Vår resa in i gourmetvärlden började för två år sedan när vi fick en flaska Deortegas Hojiblanca extra virgin olivolja i julklapp av vår spanska partner. Det kanske låter klyschigt, men vi...
Vad är ekologisk produktion egentligen?
Kärnan bakom familjen Deortegas ekologiska produktion är att ta ansvar för vår gemensamma värld, ta hand om landsbygden och respektera traditioner. Ur dessa bakomliggande idéer har deras engagemang, karaktär och rötter uppstått. Gården har utvecklat en integrerad hållbar jordbruksmodell som utnyttjar markens resurser på bästa möjliga sätt och återvinner alla biprodukter från oljeproduktionen. Olivrester och beskurna trädgrenar blandas med naturgödsel och används för att organiskt gödsla jorden. Olivstenar används som bränsle för uppvärmning och produktion av varmvatten till olivkvarnen. Bladen som samlas in under olivrengöring används som djurfoder. Detta säkerställer ett naturligt kretslopp, som familjen anser vara väsentligt för framtiden...
Familjen Ortegas
Trädens historia är vår historia och rötterna är våra rötter, säger Marcelo Ortegas, familjefadern. Deortegas ekologiska extra jungfruolivoljor är färska, delikata och födda från en blandning av idéer och drömmar, hårt arbete och en djup uppskattning för landet och dess produkter. Familjen Deortegas har varit bönder i många generationer och har under de senaste 30 åren odlat ekologiska oliver på ett traditionellt icke-intensivt sätt. För över 10 år sedan grundade vi vår egen olivoljefabrik och genom det har vi upptäckt olivernas djupare essens, säger Rafaela. 2008 grundade Marcelo och Rafaela Ortega sin egen oljekvarn, med målet att producera högkvalitativ, utsökt...