
Kärnan bakom familjen Deortegas ekologiska produktion är att ta ansvar för vår gemensamma värld, ta hand om landsbygden och respektera traditioner. Ur dessa bakomliggande idéer har deras engagemang, karaktär och rötter uppstått.
Gården har utvecklat en integrerad hållbar jordbruksmodell som utnyttjar markens resurser på bästa möjliga sätt och återvinner alla biprodukter från oljeproduktionen.
Olivrester och beskurna trädgrenar blandas med naturgödsel och används för att organiskt gödsla jorden. Olivstenar används som bränsle för uppvärmning och produktion av varmvatten till olivkvarnen. Bladen som samlas in under olivrengöring används som djurfoder. Detta säkerställer ett naturligt kretslopp, som familjen anser vara väsentligt för framtiden och som är en del av familjens filosofi som lantbrukare och företagare.
Familjen forskar också hela tiden på nya konserveringsmetoder att tillämpa på olivlundarna och på så sätt hålla dem friska och blomstrande. På så sätt kan oliverna och deras naturliga miljö växa och blomstra tillsammans under bästa möjliga förhållanden.
Målet är mycket tydligt: att producera frukt med alla dess smaker, aromer och egenskaper, med jordbruksmetoder som respekterar naturen och skapar en hälsosam skörd av frukt som möjliggör en unik smakupplevelse.
Alla Deortegas olivoljor är certifierade av Organic Council of the Region of Murcia och European Organic Farming Commission. De garanterar att oljorna gjorda av oliver inte innehåller några bekämpningsmedel eller något annat skadligt för hälsan eller miljön.