Blogi — Extra Virgin
Jasmit Horkama
Terveiset Espanjan Murciasta, Deortegasin luomutilalta
Deortegasin luomutilalla Espanjan Murciassa valmistetaan maailman parasta Extra Virgin luomu oliiviöljyä jo kolmannessa sukupolvessa.
Tarja Tainio
Kaiken alku- Hojiblanca
Tästä kaikki alkoi kuusi vuotta sitten!
Emme voineet tietää mihin kuuden vuoden takainen joululahja espanjalaiselta ystävältämme meidät vielä tulisi viemään. Tuntuu ihmeelliseltä että joku maku voi jäädä makumuistoon niin pysyvästi ja johtaa vielä sen muiston perusteella tekemään päätöksiä uusista liiketoiminta suunnista.
Tämä ehdottoman upea luomuöljy tuoksuu vahvasti vastaleikatulle ruoholle ja pippurisuus tuntuu kurkussa niinkuin hyvässä öliiviöljyssä kuulukin tuntua.
Maussa hedelmäisyyttä sekä vihreän tomaatin, artisokan ja vihreän banaanin hentoa makua. Ihana mantelinen jälkimaku.
Sanotaan että tämä lajike herättää aistisi, uskallatko kokeilla?
Tarja Tainio
Meidän tarinamme -gourmet-herkut.fi
Olemme pieni perheyritys, perustettu vuonna 1991. Tuomme itse maahan gourmet-herkkumme ja etsimme jatkuvasti lisää tuotteita joita Suomessa ei vielä ole. Toimivien eurooppalaisten suhteidemme ansioista niin Espanjaan, Saksaan kuin Belgiaankin meidän on ollut helppoa luoda suoria kontakteja toimittajiin, viljelijöihin ja yhteistyötyökumppaneihin. Meidän matkamme Gourmet-herkkujen kanssa alkoi joululahjasta, jonka saimme espanjalaiselta kumppaniltamme kuusi vuotta sitten. Tuo lahja oli Deortegasin Hojiblanca oliiviöljy. Kuulostaa kliseeltä, mutta emme edes tienneet mitään noin upeaa olevan olemassakaan! Vierähti monta vuotta ja meille tarjoutui tilaisuus maahantuoda toista oliiviöljyä, mutta sepä ei ollut Deortegas! Niinpä etsimään tuota tilaa ja öljyä ja löytyihän se lopulta! Teimme sopimuksen Ortegasin perheen kanssa ja...
Tarja Tainio
Picual niittää mainetta!
PICUAL oliivilajikkeen smaragdinvihreä raikas, puhdas ja aromikas kylmäpuristettu oliiviöljy. Maussa aistittavissa vivahteita tomaatista, vihreästä omenasta, yrteistä, mantelinkuoresta, viikunapuusta ja vastaleikatusta ruohosta. Tässä öljyssä paljon luonnollisia rasvahappoja, korkea polyfenoliinipitoisuus ja runsaasti E-vitamiinia. Hyvä hapettumiskestävyys, mikä tekee siitä erityisen terveellisen ja ominaisuus lisää myös elintarvikkeiden säilyvyyttä . Keskitason intensiteetti Kevyesti suussa räjähtävä, hyvin tasapainoinen Sopii erityisen hyvin paistamiseen sekä kaikenlaiseen ruuanlaittoon ja lisukkeeksi sekä kastikkeiden pohjaksi Sopii hyvin ruuan säilyttämiseen Picual niittää mainetta joka vuosi ja moneen kertaan! Vuodesta 2009 lähtien yli 30 kansainvälista palkintoa. Picual palkittiin mm. vuonna 2021 maailman kymmenen terveellisimmän öljyn joukkoon! Aloita aamusi terveellisesti! Paahtoleivän tai patongin päälle rucolaa, pala juustoa vaikkapa...
Viimeisin artikkeli