Sopimusehdot

Taustat

Näitä sopimusehtoja sovelletaan asiakkaan tilatessa tuotteita Gourmet-herkut.fi –verkkokaupasta osoitteesta www.gourmet-herkut.fi. Tehdessäsi tilauksen hyväksyt yleiset sopimusehdot. Näillä ehdoilla ei heikennetä Suomen lain mukaisia kuluttajan oikeuksia (Kuluttajansuojalaki).
Gourmet-herkut.fi on oikeus keskeyttää verkkokauppa tarvittaessa, esimerkiksi huoltotoimenpiteiden suorittamiseksi.
Gourmet-herkut.fi pidättää oikeuden perustellusta syystä muuttaa näitä sopimusehtoja ilmoittamalla asiasta sähköpostilla, kirjallisesti tai verkkokaupan välityksellä. Tilaukseen sovelletaan tilaushetkellä voimassa olevia ehtoja, jotka asiakkaan on hyväksyttävä ennen tilauksen jatkamista.
Kaikki näillä sivuilla esitetyt tekstit ja kuvat ovat Gourmet-herkut.fin omaisuutta. Tekijänoikeuksilla suojattujen kuva- ja tekstimateriaalien luvaton käyttö tai kopiointi on kielletty.

Yhteystiedot

Gourmet-herkut Helsinki
Härkähaankuja 14
01730 Vantaa

Hinnat

Tuotteiden hinnat ovat euromääräisiä (EUR) ja sisältävät kulloinkin voimassa olevan arvonlisäveron, joka on tällä hetkellä 14%. Hinnat eivät sisällä käsittely- eivätkä lähetyskuluja. Tilaushetkellä ilmoittamme hinnat ovat voimassa asiakkaan koko ostoprosessin ajan.
Gourmet-herkut.fi pidättää oikeuden tilauksen peruuttamiseen selvän hintavirheen ollessa kyseessä. Selvällä hintavirheellä tarkoitetaan verkkokaupassa sitä, että tuotteen hinta poikkeaa selvästi ja merkittävästi tuotteen oikeasta hinnasta (esimerkiksi jos tuotteella on hinta 0,00 euroa tai tuotteella ei ole hintaa ollenkaan). Tällaisessa tapauksessa virheellinen hinta poikkeaa niin selvästi oikeasta hinnasta, että kuluttajan katsotaan ymmärtävän hintatiedon olevan virheellinen.
Mikäli verkkokaupassa on menossa kampanja tai asiakkaalla on kampanjakoodi, joka oikeuttaa erikseen mainittuun etuuteen verkkokaupassa, asiakas ei voi käyttää kuin yhden etuuden kerrallaan. Asiakas ei voi hyödyntää kertaluonteista etua kahdesti. Kampanjat ovat voimassa rajoitetun ajan, eikä niitä voi yhdistellä. Kampanja etuja ei myönnetä jälkikäteen.

Sopimuksen sitovuus

Osapuolia sitova sopimus syntyy, kun Gourmet-herkut.fi on lähettänyt erillisen tilausvahvistuksen asiakkaan antamaan sähköpostiosoitteeseen (Tilausvahvistus). Vahvistus tehdään heti kun Gourmet-herkut.fi on vastaanottanut tilauksen ja maksaminen on suoritettu onnistuneesti. Perjantaina, pyhän aattona tai pyhänä tehty tilaus pyritään vahvistamaan viimeistään seuraavana arkipäivänä klo 18:00 mennessä. Tilaus voidaan vahvistaa vain, jos Gourmet-herkut.fi pystyy todentamaan asiakkaan osoitteen.
Gourmet-herkut.fi:lla on oikeus yksittäisissä tapauksissa hylätä tilaus. Gourmet-herkut.fi ei takaa verkkokaupan tuotteiden saatavuutta kaikissa tilanteissa. Kaikki asiakastunnuksilla tehdyt ostokset katsotaan olevan asiakkaan ostoksia. Tämän vuoksi on tärkeää, että asiakas säilyttää asiakastunnuksia huolellisesti siten, etteivät ne joudu ulkopuolisten tietoon.

Toimitusaika ja toimituksesta ilmoittaminen

Varastossa olevien tuotteiden toimitusaika on tavallisesti noin 1-6 arkipäivää toimitustavasta riippuen. Kello 14 jälkeen tehtyjen tilauksien toimitusaika lasketaan seuraavasta arkipäivästä lähtien. Toimitusaika on arvio. Toimituksen myöhästyessä merkittävästi asiakkaalla on oikeus purkaa kauppa. Gourmet-herkut.fi ei vastaa mahdollisista vahingoista, jotka ovat aiheutuneet arvioiden toimitusajan ylittämisestä. Juhlapyhien aikaan (esimerkiksi joulunaika) voivat toimitusajat olla hieman pidempiä.
Gourmet-herkut.fi vastaanottaa ja toimittaa tilaukset siinä järjestyksessä kuin ne saapuvat Gourmet-herkut.fille.
Asiakas ilmoittaa tilauksen yhteydessä toimitustavan. Gourmet-herkut.fi toimittaa lähetykset ensisijaisesti halvinta mahdollista toimitustapaa käyttäen, ja pidättää oikeuden vaihtaa toimitustapaa.
Jos olet ilmoittanut noutavasi tilauksen Postin toimipisteestä, tilausta noudettaessa mukana on oltava voimassaoleva henkilöllisyystodistus sekä Postin saapumisilmoitus tai paketin lähetystunnus. Tilaus on noudettavan 7 päivän kuluessa saapumisilmoituksesta.

Toimitus

Toimitustapa ja lähetyskulut

Suomessa asuva voi valita viidestä vaihtoehtoisesta toimitustavasta:
Nouto Postin toimipisteestä
Pakettiautomaatti
Matkahuolto
Voit valita tilauksesi toimitettavaksi ilmoittamaasi osoitteeseen mukaiseen postin toimipisteeseen. Gourmet-herkut.fi pidättää oikeuden muuttaa toimitustapaa. Paketin toimituskulut postin kautta ovat alkaen 5,90 euroa määräytyen kokonaispainon mukaan. Kun ostosten yhteissumma on tasan tai ylittää 50 euroa toimitusmaksua ei peritä.

Tuotteet toimitetaan yhtenä lähetyksenä

Gourmet-herkut.fi ei voi taata tuotteiden saatavuutta kaikissa olosuhteissa. Mikäli jotakin tilaamaasi tuotetta ei poikkeuksellisesti ole saatavilla, Gourmet-herkut.fi ilmoittaa tästä asiakkaalle ja toimittaa vain ne tuotteet, jotka ovat saatavilla. Gourmet-herkut.fi hyvittää toimittamatta jääneet maksetut tuotteet asiakkaalle.
Gourmet-herkut.fi ei lähetä jälkitoimituksia.

Maksaminen

Maksupalvelun tarjoaja

Collector Lasku/Osamaksu
Collector Laskulle saat korotonta* maksuaikaa aina vähintään 30 päivää ja jopa 60 päivää. Lasku erääntyy siis maksettavaksi vasta ostopäivää seuraavaan kalenterikuukauden viimeisenä päivänä. (* Maksuaikakorko on 0 %, ensimmäiseen laskuun lisätään 2,95 € laskutuspalkkio. 3.8.2020 alkaen 3,80€.)
Voit maksaa laskun koko loppusumman eräpäivänä pois tai halutessasi voit valita 1-36 kk:n osamaksuerät. Osamaksu käynnistyy automaattisesti maksettuasi laskuun merkityn minimi osamaksuerän. Halutessasi voit maksaa myös suurempia osamaksueriä tai maksaa koko loppusumman kerralla pois.
Osamaksun korko on 1,6 % kuukaudessa, mikä vastaa 19,20 % nimellistä vuosikorkoa. Laskuun lisätään tilinhoitomaksu 2,95 € kuukaudessa, jolloin todellinen vuosikorko laskettuna 1000 €:n ostoksella on 21,3 %.
Valitessasi Collector Lasku/Osamaksun, saat tilaamasi tuotteet aina kotiin ennen niiden maksamista. Tämä tuo joustavuutta sekä turvallisuutta vaihtojen ja palautusten käsittelyyn.
Collector Lasku/Osamaksua voi käyttää henkilö, joka on täyttänyt 20 vuotta ja jolla on moitteettomat luottotiedot. Teemme luottotietojen tarkastuksen tilauksen yhteydessä. Myöhästyneistä maksuista ja maksamattomista laskuista veloitetaan 5 euron muistutusmaksu sekä 1,6 % kuukausikorko viivästyneeltä ajalta.
Saatte täydelliset Collector Lasku/Osamaksun ehdot seuraavista linkeistä:
  • Tarkemman palvelukuvauksen löydät https://www.collector.fi/henkiloasiakkaat/maksa-laskulla/
  • Yleiset lasku- ja tililuottoehdot löydät https://www.collector.se/upload/Partners/Agreements/SVM/Credit_terms_All_FI.pdf
  • Vakiomuotoiset Eurooppalaiset kuluttajaluottoehdot löydät https://www.collector.se/upload/Partners/Agreements/SVM/SECCI_FI.pdf
Luotonantajana toimii Collector Bank AB.
Yleiset ehdot löydät täältä.
Vakiomuotoiset eurooppalaiset kuluttajaluottotiedot löydät täältä.

Maksuehdot

Vaihto ja palautus

Tilatuilla tuotteilla on 14 päivän palautusoikeus tuotteiden vastaanottamisesta. Tuotteiden tulee olla käyttämättömiä ja alkuperäisissä pakkauksissaan avaamattomina.  
Ilmaista palautusta hyödyntäekseen tilaajan olla yhteydessä Gourmet-herkut.fin asiakaspalveluun ennen tuotteiden palautusta ja käyttää palautuksessa Gourmet-herkut.fin antamaa palautustunnusta. Toimituksen lisäpalveluita ei hyvitetä palautuksen yhteydessä. Muutoin palautetuista lähetyksistä voidaan peritään tomituskulut.  Uudelleen lähetyksestä laskutetaan 5€ lähetyskulut. Laskuun lisätään 5€ laskutuslisä.

Tuotereklamaatiot

Gourmet-herkut.fi vastaa siitä, että jokainen lähetys tarkistetaan huolellisesti ennen kuin se lähetetään asiakkaalle. Jos siitä huolimatta tuotteessa on virhe tai tuote on väärä, tulee virheestä reklamoida välittömästi. Jos kuitenkin tilauksessa on viallinen tuote, tulee tilaajan välittömästä reklamoida tästä Gourmet-herkut.fin asiakaspalveluun. Mikäli haluat purkaa kaupan, palautetaan maksu 30 päivän kuluessa siitä, kun Gourmet-herkut.fi on vastaanottanut virheellisen tuotteen.

Kuluttajansuoja

Gourmet-herkut.fi noudattaa kaikessa toiminnassaan kuluttajaviranomaisten suosituksia.

Riitojen ratkaisu

Jos kauppasopimusta koskevaa erimielisyyttä ei saada ratkaistuksi osapuolten välisillä neuvotteluilla, kuluttaja voi saattaa asian kuluttajariitalautakunnan (www.kuluttajariita.fi) ratkaistavaksi. Ennen asian viemistä kuluttajariitalautakunnan käsittelyyn kuluttajan tulee olla yhteydessä maistraattien kuluttajaneuvontaan (www.kuluttajaneuvonta.fi). Erimielisyys voidaan ratkaista myös EU:n ODR forumissa: (ec.europa.eu/odr)

Ylivoimainen este

Gourmet-herkut.fi ei vastaa viivästyksistä ja vahingoista, jotka johtuvat sen vaikutusmahdollisuuksien ulkopuolella olevasta esteestä, jota se ei ole kohtuudella voinut ennakoida tai jonka seurauksia se ei voi välttää. Ylivoimaiseksi esteeksi katsotaan mm. työtaistelutoimenpiteet, henkilökunnan sairastuminen, tuonti- ja vientikiellot sekä häiriöt kuljetuksissa. Mikäli ylivoimainen este jatkuu yli kolme kuukautta, on sekä Gourmet-herkut.filla että asiakkaalla oikeus purkaa tilaukset ilman vahingonkorvaus- tai viivästysseuraamuksia.

Tietosuoja ja turvallisuus

Maksaminen Gourmet-herkut.fi verkkokaupassa tapahtuu Paytrail -palvelun avulla.

Tietosuoja

Gourmet-herkut.fi vastaa henkilötiedoista, jotka asiakas Gourmet-herkut.fille ilmoittaa tai jotka Gourmet-herkut.fi saa haltuunsa asiakkaan tilauksen yhteydessä. Gourmet-herkut.fi huolehtii asiakastietojen asianmukaisesta käsittelystä ja säilyttämisestä. Tietoja käytetään toimitussopimuksen solmimisessa ja toteuttamisessa, Gourmet-herkut.fin organisoimissa suunnatuissa markkinointitoimenpiteissä, maksujen perinnässä ja muissa asiakassuhteen hoitamiseen liittyvissä tilanteissa. Gourmet-herkut.fin asiakasrekisterin tietoja ei luovuteta kolmansille osapuolille lukuunottamatta verkkokaupan tekniseen hallinnointiin liittyviä toimia (esim. palvelimen tai verkkokauppa-alustan hallinnointi). Asiakas voi tarkistaa Gourmet-herkut.fin hallussa olevat asiakastiedot ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun osoitteeseen asiakaspalvelu@gourmet-herkut.fi 
Lisätietoa Gourmet-herkut.fin keräämistä ja tallentamisesta asiakastiedoista löytyy tietosuojaselosteesta.

Cookies

Käytämme palvelussamme evästeitä (cookies). Verkkokaupoissa ja muissa verkkopalveluissa yleisesti käytetyt evästeet ovat pieniä tunnistetiedostoja, jotka siirtyvät palvelimelta vierailijan tietokoneeseen istunnon aikana. Käytämme evästeitä mahdollistaaksemme vierailijan siirtymisen sivuillamme palvelusta toiseen istunnon aikana. Evästeiden käyttö ei näy vierailijalle istunnon aikana eikä rasita vierailijan tietokonetta.

Ikäraja

Asioidakseen verkkokaupassa asiakkaan on oltava vähintään 15-vuotias. Alaikäisten ostoksille edellytetään huoltajan suostumus. Alaikäinen voi maksaa vain verkkopankin kautta.

Tilaukset Suomen ulkopuolelle

Toistaiseksi tilauksia toimitetaan ainoastaan Suomessa sijaitseviin osoitteisiin.