Erään tuoteperheen matka ihastuksesta kaupan hyllylle!

Erään tuoteperheen matka ihastuksesta kaupan hyllylle!

Löytö!

Etsimme jatkuvasti uusia tuotteita Gourmet-herkuille. Niinpä olimme viime syksynä Espanjassa opiskelu ja hankintamatkalla. Samalla kun tutustuimme lähemmin jo olemassa olevien kumppaneidemme tuotantotapoihin ja tehtaisiin, kuljimme silmät auki kaupoissa ja pikkuputiikeissa.

Rakastamme molemmat tonnikalaa kaikissa sen muodoissaan. Niinpä oli väistämätöntä katsellessamme kaupan hyllyjä, että löytäisimme Ortiz tuotteet. Ne todella erottuivat tarjonnasta jo pelkästään upeilla pakkauksillaan ja myös sillä että itse tonnikalafileet olivat selvästi näkyvillä.

Kaupasta kotiin, maisteluun ja homma oli selvä! Tätä pitää saada Suomeen! Ortiz tuotteet veivät mielen ja kielen. Tämä ei todellakaan tapahdu joka tuotteen kohdalla. 

Selvitystyö alkaa!

Tuotteen matka alkaa. Espanjan herkkukaupan löydöstä meidän verkkokauppaan ja valikoituihin myymälöihin Suomessa, kestää yleensä kolme-kuusi kuukautta. 

Ensin etsitään tuotetta valmistava tehdas ja selvitetään oikeat yhteyshenkilöt. Tähän vaiheeseen voi joskus mennä yllättävänkin kauan, vaikka mielestäsi olet jo moneen kertaan meiliä laittanut ja yrittänyt soittaa.  Ortizin tapauksessa tämä vaihe onnistui todella helposti ja vaivatta.

Alkaa neuvottelut ja tuoteperheen valinta. Meiliä kulkee tosi paljon ja Teams laulaa. Lopulta päädytään sopivaan tuotevalikoimaan ja alkaa  tuotteiden hinnoittelu ja peilaus Suomen markkinoille. Matematiikan opinnoista on tässä kohden hyötyä. Saadaan toimiva yhtälö, josta lopullinen varmuus tulee vasta pitkään tuotteiden Suomeen saapumisen ja jakelun jälkeen. Yrittämisen riskiä on vain siedettävä ja luotettava omaan tuntumaan. Virheitäkin toki tapahtuu.  

Seuraavaksi alkaa käännöstyö. Elintarvikelaki määrää mitä merkintöjä kustakin tuotteesta on löydyttävä kahdella kotimaisella kielellä. Meilirumba Espanjan päähän jatkuu ja vedoksia vaihdetaan tiuhaan. Vihdoin valmista jotta tuotanto voi alkaa. Tämä vaihe ottaa oman aikansa ja täällä kun jo niin malttamattomina odotetaan. Olemmehan tässä välissä saaneet pienen lähetyksen tuotenäytteitä Suomeen ja esitelleet niitä useille taholle ja peilanneet kiinnostusta. Moni jo kyselee että milloin tonnikalat ja sardiinit tulevat.

Perillä!

Vihdoin koittaa päivä kun ensimmäinen toimitus on turvallisesti perillä Suomessa meidän Vantaan varastolla. Tässä tapauksessa prosessi kesti kokonaisuudessaan reilut viisi kuukautta.

Vaivannäkö ja odotus kannatti! 

Meille valikoitui tässä vaiheessa kahdeksan eri tuotetta. Valkoista tonnikalaa, keltaevätonnikalaa ja sardiineja. Kaikki fileinä oliiviöljyssä tai vedessä. 

 

Conservas Ortiz 

Conservas Ortiz on Kantabrianmeren rannikolla toimiva  perheyritys, joka on omistautunut perinteiseen korkealaatuisten kalasäilykkeiden tuotantoon jo vuodesta 1891 lähtien. Kalastus tapahtuu Biskajanlahdella Pohjois-Atlannilla.

Ympäristöarvot ja kestävän kehityksen valmistusmenetelmät ovat meille ensiarvoisen tärkeitä. Nämä arvot toteutuu Ortizilla loistavasti. Niistä seuraavassa blogipostauksessa laajemmin ja halutessa voit lukea lisää www.conservasortiz.com/en/fish-and-its-natural-cycle/

Sivuilta löytyy myös kattavasti tietoa käytössä olevista kalastusmenetelmistä ja kalojen luonnollisen kiertokulun seuraamisen tärkeydestä.

Herkullisia hetkiä Ortiz tuoteperheen parissa!

 

 

 

 


Aikaisemmat postaukset