Blogi — polyfenoli

Picual niittää mainetta!

Picual niittää mainetta!

PICUAL oliivilajikkeen smaragdinvihreä raikas, puhdas ja aromikas kylmäpuristettu oliiviöljy. Maussa aistittavissa vivahteita tomaatista, vihreästä omenasta, yrteistä, mantelinkuoresta, viikunapuusta ja vastaleikatusta ruohosta. Tässä öljyssä paljon luonnollisia rasvahappoja, korkea polyfenoliinipitoisuus ja runsaasti E-vitamiinia. Hyvä hapettumiskestävyys, mikä tekee siitä erityisen terveellisen ja ominaisuus lisää myös elintarvikkeiden säilyvyyttä .  Keskitason intensiteetti Kevyesti suussa räjähtävä, hyvin tasapainoinen Sopii erityisen hyvin paistamiseen sekä kaikenlaiseen ruuanlaittoon ja lisukkeeksi sekä kastikkeiden pohjaksi Sopii hyvin ruuan säilyttämiseen  Picual niittää mainetta joka vuosi ja moneen kertaan! Vuodesta 2009 lähtien yli 30 kansainvälista palkintoa.  Picual palkittiin mm. vuonna 2021 maailman kymmenen terveellisimmän öljyn joukkoon! Aloita aamusi terveellisesti! Paahtoleivän tai patongin päälle rucolaa, pala juustoa vaikkapa...

Lue lisää →


Tarja Tainio
Frantoio  Extra Virgin luomu oliiviöljy

Frantoio Extra Virgin luomu oliiviöljy

FRANTOIO oliivilajikkeen kylmäpuristettu, raikas ja hedelmäinen oliiviöljy. Maussa hieman kevyttä makeutta ja vastaleikatun ruohon tuoksu. Lisäksi aistittavissa häivähdys  omenaa, banaania, vihreää mantelia, saksanpähkinää, lakritsia sekä kuivattuja hedelmiä. Frantoio on voittanut 2021  kaksi palkintoa Japanista: Parhaan espanjalaisen öliiviöljy palkinnon Parhaan luomuöljy palkinnon  Frantoio on keveytensä ansioista helppo öljy aloittaa hyviin oliiviöljyihin tutustuminen. Parhaimmillaan ruokien omaa makua korostamassa se antaa mille tahansa ruualle aivan toisenlaisen intensiteetin. Kokeile vaikka grillikasviksiin. Laita mieluisia kasviksia foliovuokaan, hieman hunajaa, mustapippuria, suolaa myllystä ja reilusti Frantoio öljyä päälle. Sekoita hieman. Päälle halutessa vaikka  ihanaa chevre juustoa tai fetaa ja tuoreita yrttejä. Grilliin noin 15 minuuttia,  kunnes kasvikset tuntuvat sopivan kypsiltä ja...

Lue lisää →


Mistä tunnistaa hyvän oliiviöljyn?

Mistä tunnistaa hyvän oliiviöljyn?

Ruohontuoksu Avaa pullo ja nuuhkaise syvään! Laita silmät kiinni, aistitko kesän ja vastaleikatun ruohon? Ruohon tuoksu on sitä vahvempi, mitä tuoreempaa öljy on. Sato korjataan vuodenvaihteessa, normaalisti loka-tammikuussa alueesta ja lajikkeesta riippuen. Tuoksu pysyy intensiivisenä noin 4-5 kuukautta. Sen jälkeen se tasoittuu, mutta on selkeästi tunnistettavissa kuitenkin vielä runsasta vuottakin myöhemmin. Ruoholta tuoksuva oliiviöljy erottuu myös väriltään ja on vihreää tai ruskeanvihreää. Se tarkoittaa, että öljyssä mukana oleva, kuoresta ja hedelmälihasta irtoava lehtivihreä, klorofylli, on jo hajonnut ja muuttunut karoteeniksi. Maistaessasi öljyä huomaat suussasi ruohon maun, vaikka se on vain vahva tuoksu.     Vihannesten ja hedelmien tuoksu  Samalla kun nuuhkit ruohon aromia, saatat havaita häivähdyksen vihannesten  tai hedelmien...

Lue lisää →