Gourmet-herkut Helsingin tarina

Gourmet-herkut Helsinki sai alkunsa vähän yllättäen – ja kuitenkin täysin oikeaan aikaan. Olin pitkään työskennellyt kirjapainoteollisuudessa erilaisissa vastuullisissa esimiestehtävissä sekä kotimaan kuin vientimyynninkin parissa. Työ oli mielenkiintoista ja vauhdikasta mutta sitten tuli vuosi 2020 ja korona mullisti työelämän. Moni asia pysähtyi ja tuli tunne, että nyt olisi oikea hetki miettiä, voisiko elämässä vielä tehdä jotain ihan muuta. Olin 58-vuotias ja haave omasta yrityksestä oli kulkenut mukana jo pitkään. Nyt oli aika tarttua siihen.
Meillä perheessä yrittäjyys ei ollut vierasta – puolisoni pyöritti jo omaa yritystä, joten oli luontevaa hypätä mukaan ja lähteä kasvattamaan uutta toimialuetta. Hyvien yhteyksien kautta Espanjaan tarjoutui tilaisuus, joka alkuun hieman arvelutti. Yhteisen tuttavan kautta eteeni tuli El Valle -perunalastuja. Rehellisesti sanottuna – en tiennyt ruokabisneksestä mitään muuta kuin sen, että rakastan kokkaamista. Ei ollut asiakkaita, ei kontakteja, ei tuoteosaamista, ei lainsäädännön tuntemusta. Mutta jokin siinä tuntui oikealta.
Niinpä puhelin käteen ja ensimmäinen soitto tuntemattomana K-Citymarketin kauppiaalle. Viiden minuutin kuluttua oli sovittu ensimmäiset kaupat. Sen jälkeen toinen, kolmas – ja kun olin soittanut kymmenen puhelua, yhdeksän kauppaa oli jo sanonut kyllä. Siitä se lähti. Rohkeus synnytti Gourmet-herkut Helsingin.
Tuoteperhe laajeni pikkuhiljaa ja pian suuntasimme Barcelonan Alimentaria-messuille. Sieltä aukeni uusia mahdollisuuksia ja uusia tuoteperheitä. Sittemmin olemme kiertäneet myös muilla kansainvälisillä ruokamessuilla – ja voi sanoa, että ala vei täysin mukanaan. On tehty virheitä, luettu ruokaviraston pykäliä, opiskeltu uutta ja ennen kaikkea tehty paljon töitä. Jokainen vuosi on vienyt askel askeleelta eteenpäin, ja edelleen silmät auki katsomme maailmaa, mistä löytyisi seuraava löytö.

Olemme siis maahantuontiyritys, ja jo reilun vuoden ajan meillä on ollut oma kattava showroom Vantaan Fashion Centerissä. Paikka on osoittautunut erinomaiseksi kodiksi yrityksellemme – yrittäjähenkinen yhteisö, jossa kannustetaan ja tsempataan toinen toisiaan. Ja jos joku joskus ihmettelee, miksi herkkutukku toimii Fashion Centerissä, vastaan yleensä hymyillen: “ruoka on aina muodissa!”
Verkkokauppamme www.gourmet-herkut.fi on toinen tärkeä “näyteikkunamme”. Senkin kanssa lähdettiin täysin nollasta – ja onneksi osattiin hetken pohdinnan jälkeen hakea apua sen pystyttämiseen. Nyt verkkokauppa palvelee paitsi kuluttajia myös kauppiaita hyvänä tietopankkina tuotteistamme. Olemme halunneet panostaa sen visuaalisuuteen aivan kuten itse tuotteisiinkin: lähes poikkeuksetta valikoimamme herkut on pakattu ja designattu upeasti, ja sama tunnelma haluttiin välittää myös verkkokauppaan.

Tänä päivänä valikoimaamme kuuluu mm. palkittuja Deortegas-luomuoliiviöljyjä, Modenan Leonardi-balsamicoja, Ortizin tonnikaloja ja sardiineja, Regionalin mausteita, Marcos Tondan suklaata, Pablo Garrigosin suklaakonvehteja, Can Bechin juustohilloja, Lorusson artesaani-luomuhilloja, Olispanian oliiveja, Lady Josephin keksejä ja cräckereitä – ja paljon muuta.
Omalla tarinallani haluan rohkaista erityisesti meitä aikuisemmassa iässä olevia katsomaan ennakkoluulottomasti ympärilleen. Jos työttömyys kohtaa tai oma ala ei enää tunnu omalta, voi löytyä aivan uusi polku – ja ehkä juuri se, mitä sydän on aina kaivannut.
Ja tällä hetkellä? Istumme tonttuhattu päässä rakentamassa joulua – yhtä aikaa pilke silmäkulmassa ja täysillä tosissamme.
Toivotamme kaikki tervetulleiksi showroomiimme Fashion Centeriin – erityisesti nyt suunnittelemaan joulun asiakas- ja henkilöstölahjoja, jotka taatusti jäävät sekä mieleen että kieleen!
Kuluttaja-asiakkaille showroom on avoinna 4 kertaa vuodessa järjestettävien "Sample Sale"-tapahtumien aikana. Verkkokauppa palvelee 24/7.
Lisätietoja: Tarja Tainio , 050-330 9393